Popis aktivity
Pojídání hmyzu je ve světě velmi rozšířené a ačkoli ve střední Evropě vypadá zatím stále exoticky, je hmyz patrně potravinou budoucnosti. Jaké hmyzí delikatesy se konzumují v různých částech světa? Jaký hmyz v potravinářství využíváme my? Kolik hmyzu za život (většinou nevědomky) tak jako tak sníme? A proč hmyz vůbec jíst vědomě? Nejen na to se Vám pokusí odpovědět tato přednáška.
Určeno pro
Studenty středních škol
Místo, kde aktivita proběhne
Přednáška probíhá na dané střední škole, či na PřF Chittusiho 10, 710 00 Slezská Ostrava
Kdy je možné přednášku realizovat
Termín bude bude realizován na základě domluvy s lektorem.
Aktivitu lze uskutečnit on-line formou.
Lektor přednášky
Mgr. Petr Pyszko, Ph.D.